Emy Ervaringsdeskundige Lowcarb
Geregistreerd op: 28-11-2010 Berichten: 4374 Dieet: Lowcarb Woonplaats: Noorwegen
|
|
Dit is een gebakken kwarktaart, (amerikaanse)
de bodem:
200 gram gemalen amandelen, niet helemaal tot poeder, maar beetje grof. met
100-150 gram gesmolten boter tot een mooie bodem maken.
de taart zelf
500 gram roomkaas kloppen tot het luchtig is
gelijk aan 130 gram zoetstof/suiker, ik proef het een beetje
theelepel vanille essence
beetje zout
1 geraspte schil van een citroen
en dan 4 eieren er per ei goed doorheen mixen.
Ik zie hetzelfde recept ook wel met 400 gr roomkaas en 200 gram zure room. Maar dan heeft het meer KH.
Ik vind hem lekker zonder iets erop, hij is ietsje zurig door de citroen.maar naar het werk had ik er een suikervrije jam bij.
Hij moet 1,5 uur in de oven op 160 graden, en mag nog wobbelen in het midden, afkoelen en
De volgende dag kan je hem eten.
Wel folie om je vorm heen doen, want hij lekt door een ringvorm heen....
20 cm vorm is denk ik het beste hier, ik had 24 en toen werd hij vrij laag. ALs hij hoger wordt moet hij langer in de oven... na ca 1 uur en 20 minuten kan je kijken of hij al wat steviger begint te worden aan de bovenkant.
Volgens mijn berekening, zonder suikeralcoholen 30 kh voor de hele taart en 4000 kcal
Laatst aangepast door Emy op do 21 mrt 2013 18:20, in totaal 1 keer bewerkt |
|