Lunch of avondeten
Hartige muffins met spinazie
Ingrediënten:
3 eieren
1 eigeel
1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
2 el Alpro Soya room
½ kopje fijngehakte peterselie
½ kopje preiringen
½ zak gesneden verse spinazie
½ kopje pijnboompitten
Peper en zout
Grasboter / roomboter
Muffin bakvorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop 3 eieren los in kom en voeg er het eigeel en de sojaroom aan toe. Voeg de peterselie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, peper en zou toe. Klop goed door elkaar.
Fruit in koekenpan de uiringen voor 1 minuut in een klein klontje grasboter. Voeg de gesneden spinazie toe en roerbak het geheel voor 2 minuten. Laat het spinaziemengsel een beetje afkoelen en voeg toe aan eimengsel. Vet de muffin bakvorm in met roomboter. Vul hem met het spinazie/eimengsel en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven. Eet als lunch of avondeten 1 of 2 muffins per persoon en serveer er eventueel een schoteltje/kommetje frisse groentesalade bij . _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|