Auteur |
Bericht |
Emy Ervaringsdeskundige Lowcarb
Geregistreerd op: 28-11-2010 Berichten: 4374 Dieet: Lowcarb Woonplaats: Noorwegen
|
|
In mijn amerikaanse kookboek staat een recept voor Peanut Fudge pudding.
Het is heerlijk, maar erg verslavend!
Er komen 8 (kleine) porties uit met 5,5 gram kh elk het wordt een soort chocolade pinda creme.
10 eetlepes slagroom
110 gram roomkaas
45 gram boter, ongezouten, kamertemperatuur
2 eetlepels vanille extract
beetje zout
2 eetlepels xilitol
4 eetlepels splenda
1 theelepel stevia
65 gram pindakaas (ongezoet)
55 gram suikervrije chocolade (wel gezoet)
houdt 2 eetlepels slagroom achter.
Mix de andere stevig, maar niet stijf
in een andere kom, mix de roomkaas, de boter, vaniille, zout en zoetstoffen, mix ze totdat ze romig zijn en in volume verdubbelt
mix de pindakaas er ook doorheen, en doe daarna de stevige slagroom er bij., roer goed.
doe de 2 eetlepels slaggroom en de chocolade in een schaaltje in demagnetron voor ca 25 sec tot dat de chocolade gesmolten is.
roer het goed door, laat het dan ca 3-4 minuten afkoelen.
Roer voorzichtig de chocolade door de andere mix, zodat er mooie slierten ontstaan (gemarmerd) lepel het in kleine schaaltjes en zet het in de koelkast.
het kan meteen gegeten worden en blijft een aantal dagen goed in de koelkast.
Laatst aangepast door Emy op do 21 mrt 2013 18:22, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 23 mei 2011 18:11 |
|
|
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Tip: let op het etiket van de pindakaas, het kh gehalte verschilt enorm per merk. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 23 mei 2011 19:03 |
|
|
Emy Ervaringsdeskundige Lowcarb
Geregistreerd op: 28-11-2010 Berichten: 4374 Dieet: Lowcarb Woonplaats: Noorwegen
|
|
kaatje, daar heb je helemaal gelijk in, het kan trouwens ook met amandelpasta, dan is het minder sterk en minder KH
Het is geen elke dag toetje, echt iets om te delen met anderen, maar wel super lekker! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 23 mei 2011 19:34 |
|
|
JPee Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 12-11-2011 Berichten: 1501 Dieet: Gezond eten
|
|
Emy schreef: | In mijn amerikaanse kookboek staat een recept voor Peanut Fudge pudding.
Het is heerlijk, maar erg verslavend!
Er komen 8 (kleine) porties uit met 5,5 gram kh elk het wordt een soort chocolade pinda creme.
10 eetlepes slagroom
110 gram roomkaas
45 gram boter, ongezouten, kamertemperatuur
2 eetlepels vanille extract
beetje zout
2 eetlepels xilitol
4 eetlepels splenda
1 theelepel stevia
65 gram pindakaas (ongezoet)
55 gram suikervrije chocolade (wel gezoet)
houdt 2 eetlepels slagroom achter.
Mix de andere stevig, maar niet stijf
in een andere kom, mix de roomkaas, de boter, vaniille, zout en zoetstoffen, mix ze totdat ze romig zijn en in volume verdubbelt
mix de pindakaas er ook doorheen, en doe daarna de stevige slagroom er bij., roer goed.
doe de 2 eetlepels slaggroom en de chocolade in een schaaltje in demagnetron voor ca 25 sec tot dat de chocolade gesmolten is.
roer het goed door, laat het dan ca 3-4 minuten afkoelen.
Roer voorzichtig de chocolade door de andere mix, zodat er mooie slierten ontstaan (gemarmerd) lepel het in kleine schaaltjes en zet het in de koelkast.
het kan meteen gegeten worden en blijft een aantal dagen goed in de koelkast. |
Dat wil ik ook wel eens gaan maken maar
wat is xilitol ?_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 09 jun 2012 18:17 |
|
|
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Xylitol is een polyol (suiker-alcohol) die wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Zoetstof dus. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 10 jun 2012 0:12 |
|
|
JPee Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 12-11-2011 Berichten: 1501 Dieet: Gezond eten
|
|
Kaatjekat schreef: | Xylitol is een polyol (suiker-alcohol) die wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Zoetstof dus. |
Bedankt voor je snelle antwoord Karin.
Weet je soms of dat goede of slechte koolhydraten zijn want zie dat woord polyol ook op de repen van Atkins staan.
En daar worden ze niet geteld als koolhydraten??????????_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 10 jun 2012 9:44 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Nee suikeralcoholen worden niet als kh geteld, xylitol is net als
erythritol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol en sorbitol een wel energie leverende zoetstof, maar bevat geen kh. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 10 jun 2012 10:26 |
|
|
|
|
JPee Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 12-11-2011 Berichten: 1501 Dieet: Gezond eten
|
|
Kaatjekat schreef: | Nee suikeralcoholen worden niet als kh geteld, xylitol is net als
erythritol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol en sorbitol een wel energie leverende zoetstof, maar bevat geen kh. |
Dankjewel.
Ga het recept uit proberen, het lijkt mij erg lekker _________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 10 jun 2012 10:41 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Ik heb het verkeerd gezegd sorry, ze bevatten wel kh, maar door de lage glycemische index worden de aanwezige kh niet opgenomen door het lichaam. In hoeverre dit wetenschappelijk klopt heb ik niet opgezocht. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 10 jun 2012 10:51 |
|
|
JPee Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 12-11-2011 Berichten: 1501 Dieet: Gezond eten
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 10 jun 2012 16:29 |
|
|
|
|