Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Walnotensoep
Ingrediënten:
25 g boter
1 sjalotje, fijngesnipperd
300 g walnoten, grofgehakt
3 eetlepels Italiaanse Brandy (evt. cognac)
1 l kippebouillon
?¼ l slagroom
zout, peper
1 stengel bleekselderij, in stukjes
3 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiding:
In een braadpan de boter verhitten en het sjalotje ?± 2 minuten zachtjes bakken. De walnoten erdoor roeren.
Van het vuur af (niet onder de afzuigkap!) de brandy toevoegen en aansteken (flamberen). Dan de bouillon en de slagroom erdoor roeren. De soep weer aan de kook brengen en nog ?± 10 minuten zachtjes koken.
Op smaak brengen met zout en peper. De bleekselderij toevoegen en bestrooien met peterselie. |
|