Auteur |
Bericht |
Duivoltje Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 10
Woonplaats: amsterdam
|
|
Slagroomtruffels
Hiervoor heb je nodig:
125 gr roomboter ( huiskamer tempratuur )
kwart dopje nutrena vloeibaar
75 ml slagroom (je kan ook meer gebruiken)
vanille (van een stokje of een zakje vanillesuiker) hoeft niet persee
150 gr pure chocolade (cereal suikervrij. in de supermark verkrijgbaar)
100 gr cacaopoeder
Mix in een kom de boter met de nutrena, room en vanille totdat er een romige brij ontstaat (even een beetje proeven voor de smaak). Bekleedt een plaat met plastic folie ( ik heb gewoon een bord met bakpapier erover gebruikt) en leg hierop kleine bergjes van het mengsel ong. 10 stuks (deze kan je goed vormen met twee grotere theelepeltjes). Steek in ieder bergje een coctailprikker en zet ze ongeveer 1 uur in de vriezer. Smelt de chocolade, zet een pannetje water op, daar een schaaltje in met de chocolade ( de chocola mag niet te heet worden vandaar op deze manier). doe het cacaopoeder in een diep bord. Doop de bevroren truffels in de gesmolten chocolade en haal ze door het cacaopoeder. Verwijder de coctailprikkers en bewaar de slagroomtruffels tot gebruik op een koele plaats.
deze zijn echt om te smullen!!! je moet ze natuurlijk niet allemaal in een keer opeten, ik neem er altijd 1 of 2 bij de koffie.
ik weet niet precies hoeveel kolidraten erin zitten maar zeker niet meer dan 1 kd per stuk.
eetsmakelijk
liefs wendy
ps. tijdens het mixen van de boter met slagroom etc. kan het zijn dat er een beetje vocht overblijft in de bak, dit is niet erg kan je gewoon weggieten.
[img]http://www.pixum.nl/int/img.php?u=jose_m&t=2&i3=!4404548184051299449244861404&ts=12681&np=1[/img]
Achter de taart staan de truffels. _________________ Zet um op allemaal he!
Laatst aangepast door Duivoltje op do 25 mrt 2004 21:00, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 12 feb 2004 13:11 |
|
|
|
|
Carla Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 7352 Dieet: Cohen
|
|
het water loopt in mijn mond, maar een vraagje hoe bewaar je deze heerlijke truffels , kan je ze invriezen? ik ga ze dit weekend maken je hoort wel hoe ze waren. groetjes carla |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 11 mrt 2004 13:45 |
|
|
Carla Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 7352 Dieet: Cohen
|
|
nou ik heb ze gemaakt en ze zijn heelijk, dat vinden ze hier allemaal, ik ga er ook nog een paar aan mijn vriendin geven die jarig is, dus zelf snoep ik er niet te veel van wat dat mag niet natuurlijk. groetjes carla |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 13 mrt 2004 12:41 |
|
|
Ardnas Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 5-3-2004 Berichten: 160 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Katwijk Zh
|
|
Hoi,
ik heb ook je heerlijke truffels gemaakt en ik heb al gemerkt dat ik dat niet te vaak moet doen, want ze zijn heel erg lekker. Ik vind dat er weinig verschil zit met echte truffels.
En mijn man vond ze ook erg lekker, want ik werk altijd op donderdagavond tot een uur of ?©?©n en toen ik de volgende morgen mijn koelkast open deed was mijn schaaltje truffels wel ineens heel erg leeg. Ik vroeg aan mijn man of hij er ook ?©?©n geproefd had. Toen zei hij: ja ik geloof het wel, maar het zouden er ook drie of vier geweest kunnen zijn. En mijn man zegt altijd niet van zoetstof te houden , dus ze moeten wel goed zijn!
Ik heb alleen een vraagje, hoe krijg jij mooi de chocolade om de truffels, want als je er een paar in de chocolade gedoopt heb, begint de rest al weer een beetje te smelten, wat als gevolg heeft dat er slagroom in de chocolade komt.Heb jij dit ook?
Ik hoor het wel. _________________ Groetjes van Sandra
Gewicht nu: 101 kg
Streefgewicht voor 1 september: 95 kg
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 05 apr 2004 8:21 |
|
|
|
|
Ines2 Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 20-3-2004 Berichten: 7
Woonplaats: Mechelen
|
|
OK, de truffels zijn inderdaad verslavend... Ik had ze vorige week reeds gewoon gemaakt maar heb er vandaag een nieuwe lading gemaakt met een variatie:
Ik heb bij de boter, room en zoetstof ook twee lepels Cereal chocopasta (zonder suiker maar met maltitol) gevoegd... Die zijn ook erg...
Ik had gesmolten chocolade over, en daar heb ik toen maar twee lepels Colon Rein, 1 lepel wijnsteenbakpoeder, zoetstof en twee eieren gevoegd. Dat ongeveer een half uur in de oven en nu heb ik een soort brownie die echt wel lekker is... Juist... en ik zit eigenlijk in inductie. Ik hoop dat dit niet de oorzaak is dat ik al een hele tijd opnieuw stilsta.
Groeten!
Ines. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 03 jul 2004 23:50 |
|
|
Gretje1 Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 28-4-2004 Berichten: 31
Woonplaats: wormer
|
|
Ines2 schreef: | OK, de truffels zijn inderdaad verslavend... Ik had ze vorige week reeds gewoon gemaakt maar heb er vandaag een nieuwe lading gemaakt met een variatie:
Ik heb bij de boter, room en zoetstof ook twee lepels Cereal chocopasta (zonder suiker maar met maltitol) gevoegd... Die zijn ook erg...
Ik had gesmolten chocolade over, en daar heb ik toen maar twee lepels Colon Rein, 1 lepel wijnsteenbakpoeder, zoetstof en twee eieren gevoegd. Dat ongeveer een half uur in de oven en nu heb ik een soort brownie die echt wel lekker is... Juist... en ik zit eigenlijk in inductie. Ik hoop dat dit niet de oorzaak is dat ik al een hele tijd opnieuw stilsta.
Groeten!
Ines. |
Ik kan alleen maar zeggen dat mijn man dit meer een snoepsite vind, de schat.
Groetjes van Gretje _________________ evenwicht is waar het om draait
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 04 jul 2004 19:16 |
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
Duivelotje
Vraagje.. Mix de ingredienten.. Moet dit met eem spatel of gewoon met de mixer.. ik heb het laatse gedaan en had veel melkachtige vloeistof over..
Of heb ik het verkeerd gedaan??
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 02 okt 2004 9:24 |
|
|
|
|
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Ik heb ergens gelezen dat je het gewoon door elkaar moet ROEREN en dus niet met de mixer. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 08 okt 2004 3:47 |
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
Magda schreef: | Ik heb ergens gelezen dat je het gewoon door elkaar moet ROEREN en dus niet met de mixer. |
was ook wel een natte bedoening..LOL volgende keer maar roeren dan ..LOL
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 08 okt 2004 7:10 |
|
|
Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Ik heb ook nergens gelezen dat je dus moet roeren, maar dan ben je dus wel lang aan het roeren?
Ik heb het met de staafmixer gedaan, ja wel heel lage snelheid natuurlijk maar dat lukte prima eigenlijk.
Libby |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 08 okt 2004 11:31 |
|
|
|
|