Vanille-ijs
Ingredienten:
3/4 liter slagroom
6 eierdooiers
5 ml vloeibare zoetstof
1 vanille stokje
Bereiden:
Slagroom en vanillestokje samen in een pan verwarmen (vanille stokje open snijden zodat zwarte zaadjes er uit kunnen komen). Niet laten koken zodra het begint te borrelen pan van het vuur. In een andere pan 6 eierdooiers met 5 ml zoetstof schuimig verwarmen dan voorzichtig beetje bij beetje de slagroom er door roeren. Wanneer het begint te lobben of te wel tegen de kook aankomt gas uitdraaien en de massa in de schaal van de ijsmachine of anders gewone schaal aflaten koelen dan in het vriesvak zetten is ongeveer na 3,5 uur eetbaar. Ik bereid hem in mijn ouderwetse ijsmachine uit de 70e jaren. Geen ijsmachine dan gewoon om het half uur even de massa door roeren na 2 uur gewoon uitlaten harden
Recept van Irene _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|