Auteur |
Bericht |
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Dolibrood
Ingrediënten - Hoeveelheid
? Amandelmeel - 200 gram
? Quinoameel (spreek uit als: kienwameel) - 200 gram
? Boekweitmeel -of grutten - 50 gram
? Chiazaad - 50 gram (of lijnzaad)*
? Sesamstrooisel - 50 gram
? Psylliumvezels - 25 gram
? Kokos - 50 gram
? Fijngehakte noten (walnoten, paranoten, amandelen, cashewnoten) ?? 150 gram
? Zout - Naar smaak liefst Himalayazout of Keltisch zeezout (10 tot 15 gram)
? Water - ¾ liter
? Rozijnen en of Gojibessen?? eventueel een handje
? Kokosolie -50 gram
Om te bestrooien:
Zonnebloempitten - 75-100 gram
Sesamzaad - Klein beetje, moeilijk in grammen uit te drukken
Karweizaad - Toefje (mag hoeft niet)
Glutenvrij vezelbrood
Ingrediënten - Hoeveelheid
Voor het deeg:
Rozijnen - 150 gram
Gierstmeel - 150 gram
Maïsmeel - 150 gram
Boekweit meel - 100 gram
Boekweit (grutten) - 50 gram
Chiazaad - 50 gram (of lijnzaad)*
Sesamstrooisel - 50 gram
Psylliumvezels - 25 gram
Kokos - 50 gram
Zout - Naar smaak liefst Himalayazout of zeezout (10 tot 15 gram)
Banaan - 1 in kleine stukjes gesneden
Water - ¾ liter
Om te bestrooien:
Zonnebloempitten - 75-100 gram
Sesamzaad - Klein beetje, moeilijk in grammen uit te drukken
Karweizaad - Toefje (mag hoeft niet)
* Bereidingswijze van beide broden:
- De rozijnen wassen en ± 5 tot 10 minuten laten weken in de ¾ liter water
- Overige ingrediënten toevoegen en door elkaar mengen
- Roer tot een dik cakeachtig beslag/deeg (dit kan gewoon met een pollepel)
- Ovenschaal invetten (het liefst met extra vierge Kokosolie) en bestrooien met zonnebloempitten
- Schaal tot maximaal 5 cm vullen (onze schaal is 25 cm x 16 cm x 5 cm)
- Bestrooien met zonnebloempitten, sesamzaadjes en karweizaad
- Bakken in voorverwarmde (hetelucht) oven op 200 graden Celsius, 30 tot 35 minuten, afhankelijk van de dikte
Variatiemogelijkheden:
- Gebruik eens amandelen(meel), kastanjemeel, kikkererwtmeel, diverse noten en diverse vruchten (ons favoriete fruit voor het brood is een banaan).
- Voeg eens een handje Gojibessen toe.
* - In plaats van Chiazaad kun je ook lijnzaad gebruiken. Omdat lijnzaad snel ranzig wordt, is het brood dan minder lang houdbaar(bij verstopping werkt Chiazaad ongeveer 10 maal beter dan lijnzaad).
Varieer naar hartenlust.
Deze broden kunnen niet mislukken!!!
De ingrediënten zijn in de natuurwinkel te verkrijgen.
We wensen je veel plezier met het bereiden van dit brood en vooral:
EET SMAKELIJK!!!!
Bron: http://www.colon-cleansing-expert.com |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 31 okt 2012 21:43 |
|
|
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Klinkt heel gezond en lekker, heb je ze zelf al gemaakt? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 01 nov 2012 10:29 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Nee nog niet, maar dat ga ik zeker binnenkort doen! Net als de pompoen-notentaart. . |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 06 nov 2012 23:20 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Kom ik wel proeven |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 07 nov 2012 9:15 |
|
|
|
|