Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kip-pesto

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   krentje1962
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 23-4-2012
Berichten: 4029
Dieet: GOK-ish


  Reageer met quote
Kip-pesto Voor 4 personen

2 dubbele kipfilet
200 ml crème fraîche
200 ml rode pesto
4 gegrilde paprika's (uit pot of zelf maken)
1 teentje knoflook (of meer)
chilipeper
zout en peper
olijfolie om in te vetten.
Ovenschaal.

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaal invetten. In ovenschaal gegrilde paprika leggen, daar boven op de kipfilet. Inkerven met mesje, en bestrooien met zout en peper. In schaaltje crème fraîche mengen met de rode pesto (heerlijk als je die zelf maakt). Knoflook erboven uitpersen, chilipeper, zout en peper naar smaak toevoegen. Mengsel over de kipfilet schenken.
40 minuten in de oven. (20 minuten in de combi-oven op vol vermogen)
Lekker met een groene salade.

Zelf pesto maken (is genoeg voor het recept!):
100 gr zongedroogde tomaten
2 eetl pijnboompitten
25 gr verse basilicum
1 ½ teen knoflook
2 eetl olijfolie
1 lepel balsamico azijn
40 gr Parmezaanse kaas
Alles in de blender behalve de olijfolie. Die voeg je toe als je alles fijn gemalen hebt. Pesto kan, als hij onder de olijfolie staat, zeker een week in de koelkast bewaard worden (voor het geval je meer maakt).

Wij likken onze vingers erbij af als we dit eten. Jullie?

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 14 dec 2012 20:19    
Vrouw Weeggegevens   Karin57
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 22-6-2010
Berichten: 616
Dieet: gezond eten
Woonplaats: Flevoland


  Reageer met quote
Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd en........HEERLIJK!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: vr 04 jan 2013 19:54    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1