Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Lauw/warme spitskoolsalade met karwijzaad en spekjes
ook Low carb
INGREDI?NTEN: [4 personen]
1/2 spitskool (à ca. 1 kilo)
75 g magere spekreepjes
2 eetlepels (witte wijn)azijn
2 eetlepels (olijf)olie
1/2 eetlepel karwijzaad (kummel)
zout
(versgemalen) peper
BEREIDEN:
Spitskool schoonmaken, wassen en droogdeppen. Stronk verwijderen en kool in dunne reepjes snijden.
In koekenpan spekreepjes knapperig uitbakken. Azijn en olie toevoegen en aan de kook brengen. Kool erdoor roeren en 1 à 2 minuten al omscheppend meewarmen tot kool slinkt. Karwijzaad erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij gegrild vlees of vis.
Voedingswaarden pp: 160 kcal., Eiwit 6 g., Vet 13 g., Kh., 4 g
Bron: eigen knipsels + aanpassingen naar Dr. Frank.
Bron Springtime_________________ |
|