Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Slawrap met pittig vlees en lauwwarme salade ook Low carb
Voor 1 persoon:
100-150 gram bief- of vleesreepjes
1/2 el cajun-kruiden
1 el milde salsa
rode en gele paprika
1/2 kropje ijsbergsla
1 tomaat
100 gram champignons
50 gram bacon- of spekreepjes
1 el pijnboompitjes
olie en (rode wijn)azijn
peper
Snij de paprika fijn en bak, eventueel in een beetje olie, in een koekepan. Meng intussen het vlees met de cajunkruiden en voeg die aan de paprika toe. Snij de ui in reepjes en voeg die aan het einde toe, laat 1 minuutje meebakken. Hou even warm.
Haal intussen 2 grote bladeren van de krop ijsbergsla, en spoel ze af, verwijder het harde middenstuk. Snij de rest van de sla en de tomaat fijn voor de salade. Bak in een andere pan de champignons met de spekjes. Rooster de pijnboompitjes, dat gaat snel dus hou ze in de gaten!
Vul de slabladeren met het paprika/vleesmengsel en doe er wat salsa op. Rol de bladeren dicht.
Leg de fijngesneden sla met tomaat op een bord. Daarop de champignons met de spekjes, bestrooid met de pijnboompitjes. Als laatste een beetje olie en azijn mengen met wat peper en over de salade sprenkelen.
(balsamicoazijn zou je ook kunnen gebruiken)
Bron: Junkie_________________ |
|