Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Pesto van spinazie en walnoot ook Low carb
1 portie van 100 gram: 1,8 kh.
Italiaans
Ingrediënten:
250 g jonge spinazieblaadjes, schoongemaakt
50 g walnootstukjes, geroosterd
1 teentje knoflook, in vieren
20 g grof geraspte grana-padano kaas[of andere pittige kaas]
2 eetlepels citroensap
125 ml extra vergine olijfolie
Bereiden:
Meng of pureer de spinazie, noten, knoflook, kaas en het sap in een blender tot een glad mengsel.
Voeg de olie met draaiende motor geleidelijk toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
TIP: heerlijk bij groenten, vlees en vis.
TIP: bewaar in goed afgesloten potje in de koelkast.
Voedingswaarden per 100 gram portie: 320 Kcal., 4 Eiw., 1,8 Kh., 32 Vet.[=olijfolie]
Bron: Okokorecepten + aanvulling naar Dr. Frank.
Met dank aan Springtime die het weer gevonden heeft _________________ |
|