Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Walnotensaus, met bloemkool, feta en aubergine ook Low carb
INGREDI?NTEN voor 4 personen:
5 el olijolie
1 aubergine, fijngesneden
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 teentje knoflook, gepeld
50 g walnoten, gepeld en verbrokkeld
100 g feta, verbrokkeld
1 rood pepertje, fijngesneden
vijzel of keukenmachine ?? hapjespan
BEREIDEN:
Verhit 1 el olie in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak hierin al omscheppende de aubergine in 5-7 minuten goudbruin. Neem uit de pan, verhit 2 el olie en bak hierin de bloemkool enkele minuten. Draai het vuur laag en laat de bloemkool, met de deksel op de pan, 10 minuten garen. Voeg tenslotte de aubergine toe aan de bloemkool, breng het geheel op smaak met zout en peper en laat nog enkele minuten, al omscheppende bakken.
Stamp ondertussen in een vijzel, of vermaal met een keukenmachine de knoflook fijn met ¾ van de walnoten, 2 el olijfolie, 2 el warm water en zout en peper naar smaak.
Serveer de walnotensaus over de groenten en bestrooi met feta, rode peper en de rest van de walnoot. Eet smakelijk!
Voedingswaarden pp: 314 Kcal., 9 Eiw., 26 Vet., 8 Kh.
Lekker met komkommer of een frisse salade.
Bron: vegetarische keuken
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft_________________ |
|