Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Noorse witte vissoep met prei, bleekselderij en venkel. ook low carb
INGREDI?NTEN voor 4 personen:
1 kleine winterwortel
1 dunne prei
3 stengels bleekselderij
½ venkelknol
1 laurierblad
1 lp olijfolie
scheutje droge witte wijn [alcohol verdampt na verhitting]
1 pot visfond (ca. 400 ml)
250 g verse kabeljauw
250 g verse Noorse zalm
1 bosje dille
200 ml zure room [of room Alpro soya Cuisine]
3 eidooiers
zout en peper
100 g Noorse garnalen
BEREIDEN:
Snij de wortel, prei, venkel en bleekselderij in dunne plakjes. Fruit de groenten met het laurierblad in wat olie in een ruime kookpan glazig. Blus af met de wijn en voeg de fond en 800 ml water toe. Breng de bouillon aan de kook en laat ca. 20 min. trekken. Snij de vis in redelijk grote stukken en snij de dille grof. Roer de room met de eidooiers los en breng op smaak met zout en peper. Zeef de bouillon en breng weer tegen de kook aan. Laat de stukken vis ca. 5 min. tegen de kook aan in de bouillon garen. Schep ze voorzichtig uit de bouillon en verdeel de vis met de garnalen over (warme) soepkommen. Roer nu met een garde het zure room-eidooiermengsel door de bouillon. Verwarm de soep op laag vuur (laat absoluut niet koken!*) en blijf roeren tot de soep licht bindt. Rond de 70 °C gaat de soep binden. Schep de hete soep op de vis in de kommen. Bestrooi met gehakte dille en serveer.
*Als de soep met room-eimengsel te heet en niet regelmatig geroerd wordt, gaat het schiften.
Voedingswaarde pp: 389 Kcal., 32,9 Eiw., 24 Vet., 5 Kh.
Bron: ZTRDG + aanpassingen naar Dr. Frank.
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft._________________ |
|