Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalmterrine.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalmterrine.

Ingrediënten:

1,5 kg zalm (diepvries is goedkoper, maar mag ook vers);
100 gr roomkaas;
100 gr crème fraîche;
2 el tomatenpuree;
3 blaadjes gelatine;
2 gesnipperde sjalotjes;
2 el verse dille;
1 el slagroom;
citroensap;
zout en peper.

Bereiding:

Ontdooi de zalm en pocheer hem daarna in 5 à 7 minuten tegen de kook aan in een laagje water. Laat de zalm daarna goed uitlekken. Bewaar het kookvocht. Fileer de zalm (er blijft ongeveer 650 gr zalm over). Doe de gefileerde zalm, de roomkaas, crème fraîche, en tomatenpuree in een keukenmachine en meng alles zeer goed dooreen. Week de gelatine in wat water. Los daarna de uitgeknepen gelatine op in een beetje kookvocht van de zalm. Meng het met de slagroom, voeg er de ui en de dille bij en doe dit bij het zalmmengsel. Breng het mengsel op smaak met wat citroensap, peper en zout en meng het nog eens goed. Neem een cakevorm van 26 cm en bedek deze van binnen met aluminiumfolie. Schep het mengsel vervolgens in de vorm en druk het met een spatel goed aan. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat het in de koelkast een hele nacht goed opstijven.

Serveren:

Stort de zalmterrine voorzichtig uit de vorm en snijd hem daarna in plakjes.
Er gaan ongeveer 12 plakjes uit.
Je kunt de terrine opdienen op een bedje van sla of komkommer.
1 gr koolhydraten per plakje.


Eet smakelijk.

Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 25 mei 2014 23:59    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1