love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Garnalen curry uit Goa. Hoofdgerecht. Vis Indiaas.
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
30 gr grote gedroogde rode pepers, zaadjes verwijderd;
3 theelepels korianderzaad;
1 theelepel komijnzaad;
2 kleine rode uien, gesnipperd;
3 teentjes knoflook;
1 eetlepel geraspte gemberwortel;
1 theelepel kurkuma;
3 eetlepels plantaardige olie;
2 kleine groene pepers, overlangs doormidden gesneden;
1 kg garnalen, gepeld, de zwarte darmkanaaltjes verwijderd;
2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden;
500 ml kokosmelk;
1 theelepel citroensap;
½ theelepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker.
Bereiding:
Bak de rode pepers, het korianderzaad en de komijn 3 minuten op matig vuur, tot hun aroma vrijkomt. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Maal ze daarna samen met de uien, knoflook, gember en kurkuma in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Voeg indien nodig wat water toe.
Verhit de olie in een grote pan en bak de pasta 10 minuten op matig vuur.
Voeg de groene pepers, garnalen, tomaten en kokosmelk toe. Laat alles 5 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen. Breng de curry voor het serveren op smaak met het citroensap, ½ theelepel zout en de suiker.
Opmerking:
Dit is ongetwijfeld de populairste curry van de kust van Goa. Je kunt hem met garnalen of een stevige vis maken. De gekaramelliseerde uien geven het gerecht een vleugje zoet.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.okokorecepten.nl/ |
|