love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gevulde eieren met Heksenkaas. Borrelhapje.
8 stuks.
Ingrediënten:
4 eieren, hardgekookt en afgekoeld;
2 eetlepels Heksenkaas;
peper, zout.
Bereiding:
Snijd de eieren in de lengte doormidden en verwijder de eierdooiers. Doe de eierdooiers in een kommetje en prak ze fijn (houd eventueel wat eigeelkruimels achter voor de decoratie). Roer hier de Heksenkaas door en breng op smaak met (versgemalen) witte peper en zout. Schep of spuit het mengsel in de eiwithelften en bestrooi met de achtergehouden eigeelkruimels. Eventueel een takje peterselie gebruiken als decoratie.
Recept heksenkaas.
Ingrediënten voor 250 gr Heksenkaas:
150 gr kruidenkaas (1 bakje);
60 gr light mayonaise;
30 gr rauwe prei (lichtgroene deel);
10 gr verse peterselie;
1 snufje zout;
1 snufje versgemalen zwarte peper;
enkele druppels citroensap.
Benodigdheden:
Staafmixer
Mes;
Snijplank;
Mengkom.
Bereiding:
Pureer de prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een staafmixer. Meng vervolgens de kruidenkaas erdoor.
Smullen maar!
P.S. Als je de rauwe prei te scherp vindt smaken, kun je de prei eerst blancheren. Snijd de prei daarvoor in grove stukken en dompel de stukken een minuutje in kokend water. Wil je een nog lichtere variant, dan kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt. Heb je geen peterselie, dan is verse basilicum ook lekker. |
|