love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Als je in de supermarkt een salade voor op brood wilt kopen, kun je er bijna van uitgaan dat er suiker in zit. Er zit suiker in de eiersalade, tonijnsalade, krabsalade en ga zo maar door. Daarom ben ik zelf salades en dergelijke gaan maken, zodat ik toch wat lekkers op mijn brood kan smeren!
Baba Anoesch
Voor een bakje van 250 gram:
Ingrediënten:
1 aubergine;
2 knoflookteentjes, in plakjes gesneden;
2 eetlepels tahin (sesampasta, te koop bij Turkse winkel en biologische winkel);
olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
snufje cayennepeper;
snufje zout;
1 eetlepel gehakte koriander.
Snijd de aubergine in smalle reepjes en bak deze met olijfolie in een ruime koekenpan. Zet het vuur zacht tot middelhard, de aubergine moet namelijk langzaam helemaal gaar en zacht worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg na 10 minuten de knoflook toe.
Doe ondertussen de tahin, citroensap, cayennepeper, zout en koriander in een kom. Houd een klein beetje koriander apart. Voeg de gebakken aubergine en knoflook toe. Pureer dit kort met de staafmixer, zodat je een zachte spread krijgt met nog wat stukjes aubergine erin. Voeg eventueel een eetlepel olijfolie toe als het mengsel nog te dik is. Roer de apart gehouden koriander erdoor.
Doe de auberginesalade in een bakje, zodat je het in de koelkast kunt bewaren. De salade eerst laten afkoelen voordat je ??m in de koelkast zet.
Bron: http://suikerwijzer.nl/
Heerlijk op een koolhydraatarme boterham. |
|