love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Paprikasoep met geitenkaasroom.
Voorgerecht.
Bereidingstijd: 30 à 40 min.
4 Personen.
Ingrediënten:
2 uien;
2 rode paprika's;
2 tomaten;
1 teentje knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
1 bouquet garni;
5 deciliter kippenbouillon;
3 eetlepels room;
50 gram geitenkaas.
Bereiding:
Snipper de uien en snijd de paprika??s in kleine stukjes nadat zaad en zaadlijsten zijn verwijderd. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes.
Verhit de olie tot warm en doe hierin de uien, tomaten en paprika??s. Voeg het teentje knoflook en het bouquet garni toe. Leg een gevouwen aluminium dekseltje op de massa (laat het deksel van de pan).
Laat ca. 30 minuten sudderen op laag vuur. Giet indien nodig wat van de bouillon erbij. Verwijder het bouquet garni, pureer de massa in een blender tot een gladde soep en breng op smaak met de room.
Meng de melk met de geitenkaas tot een romig geheel en doe in elke soepkommetje een flinke schep van de geitenkaasroom. Schep dan de soep erop. (Verse Oogst).
Tip:
Maak deze heerlijke paprikasoep af door er een heerlijk sneetje boerenbrood bij te serveren.
P.S. Bouquet garni:
Een bouquet garni is een bosje kruiden dat men gebruikt bij het maken van met name soep en stoofpotten. Het bosje is samengebonden zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden.
Een basis (origineel) bouquet garni bestaat uit drie takjes peterselie, een klein takje tijm en een laurierblad. Er kunnen allerlei kruiden aan toegevoegd worden, zoals citroenschil, bleekselderij, salie, dragon, bonenkruid, kervel, rozemarijn of basilicum, enz. enz. afhankelijk van het gerecht.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.verseoogst.nl/ |
|