Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gegrilde halloumi met aubergine/salade.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gegrilde halloumi met aubergine/salade.

Ingrediënten voor 6 personen:

1 grote aubergine;
zeezout en zwarte peper;
6 roma tomaten;
40 gr Kalamata olijven, ontpit (AH);
de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes;
olijfolie, voor het bestrijken;
500 gr halloumi - kaas;
2 à 3 el bloem of amandelmeel;

Olijvendressing:

75 gr Kalamata olijven, ontpit;
3 el rode wijn azijn;
1 tl gedroogde oregano;
75 ml olijfolie;
75 ml arachideolie.

Hulpmiddelen:
Blender, grillpan.

Voorbereiding:

Snijd de aubergine in dunne plakken. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten staan. (Het zout zorgt ervoor dat het teveel aan vocht aan de aubergine wordt onttrokken.) Dep de plakken daarna droog met keukenpapier.
Snijd de tomaten in partjes en leg ze samen met de olijven en munt in een grote kom. Zet deze opzij, terwijl je de dressing maakt.

Doe voor de dressing de olijven, azijn en oregano in de blender en maal alles tot een fijne puree. Schenk terwijl de machine draait de olijf- en arachideolie erbij en voeg naar smaak een snufje zout en peper toe. Doe de dressing in een afgesloten pot en zet opzij.
Bereidingswijze:
Zet 15 minuten voordat je het gerecht gaat serveren een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill ze ca. 2 minuten per kant, tot ze zacht en enigszins verschroeid zijn. Doe ze bij de tomaten in de kom, schenk er wat dressing over en meng alles goed.

Snijd de haloumi in dunne plakken en bestuif ze met wat bloem. Grill de plakken tot ze aan de randen goudbruin worden en beginnen te smelten.

Leg de gegrilde aubergine op een grote platte schaal en leg daar de haloumi op. Schep de tomaten-olijvensalade erop en sprenkel er nog wat dressing over. Serveer meteen, terwijl de haloumi nog warm is.

Serveertip:

Lekker met Turks brood.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 29 mei 2014 17:42    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1