love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
GOULASH VAN KALKOEN.
Ingrediënten: 4 personen;
2 el olijfolie;
600 gr kalkoenfilet, in blokjes;
1 grote ui, in ringen;
2 gele paprika's in reepjes;
1 blik tomaatblokjes à 400 gr;
1 à 2 el pikante paprikapoeder;
3/4 el karwijzaad;
1 blikje tomatenpuree;
125 gr zure room;
4 el peterselie, fijngesneden.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan, bestrooi de kalkoen met zout en peper. Bak de kalkoen op hoog vuur in enkele minuten rondom goudbruin.
Draai het vuur laag en voeg de ui en paprika toe en bak enkele min. mee.
Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en karwijzaad toe en bak zachtjes 2 à 3 minuten mee. Voeg dan de tomaten met vocht en nog 100 ml water toe.
Breng tegen de kook aan en voeg zout en peper naar smaak toe.
Stoof de goulash afgedekt nog 20 à 25 minuten zachtjes.
Verdeel de goulash over 4 borden en schep er wat zure room op.
Bestrooi met peterselie.
Tip:
Eten er kleine kinderen mee, gebruik dan zoet i.p.v. pikante paprikapoeder.
Karwij- of kummelzaad is te koop bij goed gesorteerde supermarkten of Natuurwinkels.
Doordat deze goulash met kalkoen is gemaakt, hoeft het gerecht niet uren te stoven om mals te worden, zoals met een rundergoulash.
Lekker met een frisse salade.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/ |
|