love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Harissa.
Harissa is een pittige specerijenpasta, die vooral in de Marokaanse keuken veel wordt gebruikt. Je kunt Harissa kant en klaar kopen in Turkse of Marokkaanse winkels of zelf maken. Harissa blijft afgesloten in de koelkast tien dagen houdbaar. In de vriezer kun je het een maand bewaren.
Ingrediënten voor 4 personen.
1 el plantaardige olie;
1 grote rode paprika fijngesneden;
3 rode pepers, zaad en lijsten verwijderd fijngesneden;
2 teentjes knoflook, geperst;
1 el gemalen korianderzaad;
1 el gemalen komijn;
1 el gemalen karwij (Kummel);
2 el tomatenpuree;
zout en vers gemalen peper.
Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de paprika, peper, knoflook, koriander, komijn, karwij en tomatenpuree +/- 10 min. zachtjes koken, tot de paprika gaar is.
Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen
Bewaar de Harissa in een goed afgesloten pot.
Tip: Lekker over vlees, vis of in soep.
Bron: http://www.smulweb.nl/ |
|