Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Antilliaanse curry met geitenvlees.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Antilliaanse curry met geitenvlees.

Geiten kom je veel tegen in het Caribisch gebied. Ze zijn ooit met de Spanjaarden meegenomen en hun afstammelingen gedijen goed op de eilanden. Soms vormen ze zelfs een plaag, omdat ze alles wat er maar als groen blad uitziet, opeten. Een van de gerechten met geitenvlees is een curry die daar erg populair is.

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

3 el olijfolie;
klein klontje boter;
1 grote ui, in ringen;
3 knoflooktenen, grof gehakt;
4 kruidnagels;
4 groene kardemompeulen;
3 el kurkuma (geelwortelpoeder)
30 gr verse gemberwortel, geschild, fijngehakt;
3 el currypasta;
50 gr tomatenpuree;
3 laurierblaadjes;
175 ml kokosmelk (light);
500 gr geitenvlees zonder bot of lamsvlees, in dobbelstenen;
zout en versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Als je geen zin hebt zelf een kerriemelange samen te stellen, kies dan een van de kant-en-klare currypasta's van o.a. Patak. Die vind je, in milde of hete variant, bij elke toko en ook in de supermarkt. Als je de ingrediënten eenmaal hebt gehakt en samengevoegd, is het een kwestie van lekker tropische mixjes maken, want dit vlees gaart zichzelf. In vier uur tijd! Verhit de olie en boter in een grote braadpan, fruit de ui en knoflook goudgeel.

Voeg kruidnagel, kardemom, kurkuma en gember toe en fruit mee tot het aroma loskomt. Voeg currypasta, tomatenpuree, laurier, kokosmelk en 300 ml heet water toe, en verwarm al roerend tot de pasta en puree zijn opgelost. Voeg het vlees toe, breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat afgesloten 4 uur zachtjes pruttelen tot het vlees helemaal zacht is. Roer zonodig af en toe. Proef, breng evt. op smaak met zout en peper en serveer.

Tip:

Serveer de curry met pompoenpuree of met gestoomde okra's.

Bron: http://eten-en-drinken.infonu.nl/

P.S.
Hoe groeit okra?

Okra heeft warmte nodig om te groeien. In Nederland kan het gewas alleen maar groeien in kassen. Bedrijfsmatig wordt okra niet verbouwd. Sommige mensen hebben het wel zelf in hun kassen staan.

Hoe ziet okra eruit?

Okra is een soort grote peul met groeven. De peulen zijn ongeveer 10 centimeter lang.

Hoe wordt okra verwerkt?


Okra wordt gekookt of gebakken. De zaden van de okra worden dan slijmerig. Daarom is een peul met okra in de soep ook goed om het geheel te binden. Wie okra eet, zal ook merken dat het slijmerig is. De buitenkant is weliswaar knapperig, maar van binnen is het wat slijmerig en zacht.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 13 jun 2014 17:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1