love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gebakken kabeljauw met courgette.
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 kleine ui;
2 courgettes, ongeschild;
± 50ml vloeibare boter/olijfolie;
2 kleine courgettes;
2 eetlepels kleine kappertjes, uitgelekt;
1 à 2 theelepels geraspte citroenschil;
3 eetlepels crème fraîche;
evt. zout, peper;
4 eetlepels fijngesneden platte peterselie;
4 kabeljauwfilets met vel à 125 à 150 gram.
Bereiding:
Snijd de ui fijn. Snijd de ongeschilde courgette in plakjes.
Bak de ui 5 à 8 minuten in 25 gram vloeibare boter in een wijde pan.
Voeg de courgette, kappertjes en citroenrasp toe en bak nog 2 à 4 minuten op zacht vuur onder regelmatig omscheppen.
Roer de crème fraîche erdoor en verwarm nog heel even tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Bereid intussen de visfilets; bestrooi ze met zout en peper en bak ze op middelhoog 2 à 4 minuten op de velkant in 25 gram boter.
De vis moet net gaar zijn, liever nog iets aan de glazige kant dan te droog. Serveer de vis met de courgettes.
Tip:
Gekookte- of geroosterde aardappelen smaken er lekker bij.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.marliesbatelaan.nl/ |
|