NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Schnitzel met ananas-curry
Ingrediënten
2 - 4 schnitzels (kalfsvlees, varkensvlees)
25 g roomboter of lepeltje kokosolie
3 schijven verse ananas, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
1/2 eetlepel kerriepoeder
125 ml crème fraîche
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
Bereiding
Schnitzels bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter / kokosolie smelten en op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden.
Vuur lager zetten, deksel op pan leggen en 10 min. zachtjes laten sudderen. Beetje water toevoegen als boter te bruin wordt of om aanbakken te voorkomen.
Ananas in 1 - 1,5 cm brede schijven snijden en schillen, daarna in stukjes snijden. Schnitzels uit pan nemen en warmhouden.
In achtergebleven bakvet paprikastukjes 3 min. bakken. Ananas en kerriepoeder toevoegen. Crème fraîche erdoor roeren en laten smelten. Saus eventueel op smaak brengen met nog wat peper.
Kerriesaus over schnitzels scheppen en bestrooien met bieslook. Lekker met frisse salade. |
|