love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Asperges met kwarteleitjes. Dr. Frank.
Ingrediënten voor 8 personen:
1 hardgekookt ei;
1½ dl olijfolie;
10 groene olijven, zonder pit;
1 el witte wijn;
1 el witte-wijnazijn;
1 el gehakte peterselie;
1 el gehakte marjolein;
1 kg groene asperges, schoongemaakt;
16 kwarteleitjes;
1 slahart, gesnipperd peper en zout.
Extra: keukentouwtje.
Bereiding asperges met kwarteleitjes:
Pel het hardgekookte ei, snijd het doormidden en schep de dooier in een kom. Doe de olijfolie, olijven, wijn en azijn erbij, voeg peper en zout en 3 eetlepels water toe en prak het mengsel met een vork door elkaar. Strooi de kruiden erover en zet de saus even opzij.
Snijd de asperges op dezelfde lengte en bind ze met een keukentouwtje tot een bundel. Breng een hoge, smalle pan licht gezouten water aan de kook en zet de bundel asperges er rechtop in, zodat de topjes net boven water uitsteken. Leg een deksel op de pan en kook de asperges tot ze gaar zijn (circa 5 minuten). Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Doe de kwarteleitjes in een pannetje koud water, breng ze aan de kook en laat ze 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur, giet het hete water af, vul de pan met koud water en laat de eitjes afkoelen.
Pel de eitjes wanneer ze volledig afgekoeld zijn en snijd ze voorzichtig doormidden. Maak in het midden van een serveerschaal een bedje van sla en leg de halve kwarteleitjes erop. Snijd de asperges in de lengte en leg ze als een soort nestje om de eitjes heen. Giet de saus erover en zet de schaal op tafel.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.ah.nl/ |
|