love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Garnalen in kokossaus; sambal goreng oedang. Dr. Frank.
Hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
500 gram grote, rauwe garnalen;
5 sjalotjes;
3 à 4 rode pepers;
2 teentjes knoflook;
4 centimeter gemberwortel;
4 centimeter verse geelwortel (koenjit);
4 kemirienoten;
1 theelepel trassi;
1 stengel citroengras (sereh);
2 à 3 eetlepels arachideolie;
2 salamblaadjes;
1 à 3 eetlepels limoensap;
1,5 à 2 deciliter kokosmelk;
zout.
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm aan de rugzijde.
Snijd de sjalotjes en rode pepers heel fijn, verwijder eventueel (een deel van) de rode peperzaadjes als je het gerecht niet te pikant wilt.
Snijd of rasp de knoflook heel fijn. Rasp de gember- en geelwortel op een fijne rasp.
Wrijf de kemirienoten met de trassi fijn in een vijzel.
Verwijder de buitenste bladeren van de stengel citroengras en knip een stukje van de bovenkant, kneus de stengel flink door er met de achterkant van een mes op te slaan en leg er een knoop in.
Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes circa 6 minuten.
Voeg de rode peper, knoflook, gember en geelwortel toe en bak alles nog 4 minuten.
Roer er dan de kemirienoten en trassipasta door en roerbak 3 minuten.
Voeg citroengras, salamblaadjes en limoensap toe, direct gevolgd door de garnalen.
Roerbak de garnalen circa 5 minuten, schenk dan de kokosmelk erbij en verwarm alles nog circa 3 minuten tot de garnalen gaar zijn en roze kleuren.
Breng op smaak met zout en eventueel citroensap.
Eet smakelijk.
Verse geelwortel is te koop bij de toko.
Bron: http://www.marliesbatelaan.nl/ |
|