love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Pannenkoeken met vers fruit, een heerlijk ontbijt.
Paleo: Puur, gezond, melk- en glutenvrij!
Porties: 3 à 4 kleine pannenkoekjes of 1 grote pannenkoek.
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 biologische eieren;
2 à 3 eetlepels biologische kokosmelk of amandelmelk;
1 eetlepel biologische kokosmeel;
½ eetlepel amandelmeel (optioneel, maakt de pannenkoek iets luchtiger);
½ rijpe biologische banaan geprakt of in plakjes;
¼ theel vanille poeder (of iets minder extract);
¼ theel bakpoeder (wijnsteenzuur);
½ theel kaneel en een snufje gemberpoeder (optioneel);
1 theel rauwe acaciahoning (optioneel) of 1 theel lucumapoeder (Lucuma is een tropische vrucht en een superfood);
snufje zout;
kokosolie (of andere olie voor het bakken).
Bereiding:
Prak de halve banaan in een ruime schaal, voeg 1 voor 1 de eieren onder goed kloppen toe, daarna de andere ingrediënten toevoegen en goed mengen. Kokosmeel klontert erg in het begin, door een minuut of 2 te wachten kun je de klontjes makkelijk weg kloppen. De kokos heeft dan tijd gehad zich vol te zuigen en lost makkelijk op.
Doe een theelepel kokosolie in een goed hete koekenpan en giet een klein deel van een pollepel beslag in de pan. Zodra de pannenkoek gaat bubbelen omdraaien en nog een klein minuutje bakken, deze kant hoeft niet heel bruin te zijn. Bak kleine pannenkoeken, dat is makkelijker omdraaien. Het omdraaien kan in het begin lastig zijn, vaak omdat je te snel wilt draaien. Goed oefenen en wachten op de bubbels! Bak in een grote pan 3 kleine pannenkoekjes, gaat wel zo snel!
Heb je meer ervaring, dan kun je 1 grote pannenkoek maken. Leg de banaanplakjes (i.p.v. geprakt) direct in het beslag na het ingieten in de pan. Gebruik eventueel een grote deksel voor het omdraaien. Schuif de pannenkoek op de deksel en gooi de pannenkoek omgedraaid terug in de pan. Zorg ervoor dat de pannenkoek voldoende dik blijft, zodat hij stevig genoeg blijft om te draaien.
Tip: Bak biologische spekplakjes even aan en giet het beslag erop.
Serveren met vers fruit, zoals bijvoorbeeld aardbeien, ananas, blauwe bessen, frambozen of bramen.
Voor meer personen de ingrediënten net zo vaak verdubbelen!
Bron: http://www.praktijkzeon.nl/gezondheid/recepten/
Eet smakelijk! |
|