love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Frisse bietensalade.
Paleo: Puur, gezond, melk- en glutenvrij!
Handig: keukenhandschoenen.
Ingrediënten voor 2 porties:
200 gram verse (liefst) biologische bietjes (ongeveer 5 à 6 middelgrote);
1 à 2 stronkjes witlof;
1 rode ui;
handje biologische rozijnen (ongezwaveld!);
1 à 2 el. pijnboompitjes;
3 el olijfolie
1 el citroensap;
peper en zout naar eigen smaak;
verse muntblaadjes;
optioneel: 1 fijn gehakt knoflook teentje.
Bereiding:
De rozijnen kun je even wellen in water, dan zijn ze smaakvoller.
Schil de bietjes, gebruik keukenhandschoenen om een hele dag rode vingers te voorkomen, en snijd de bietjes in kleine blokjes.
Kook in een klein laagje water in ongeveer 10 à 15 minuten gaar. Snijd de witlof doormidden en verwijder het hart (is bitter) en snijd in dunne reepjes. De rode ui snipperen.
De pijnboompitjes in een droge koekenpan roosteren, totdat ze lichtbruin zijn, de smaak komt dan beter tot zijn recht.
Wanneer de bietjes gaar zijn het water afgieten (eventueel opvangen en opdrinken, is erg gezond!).
De bietjes, witlof, ui en uitgelekte rozijnen in een schaal scheppen en goed husselen.
In een kopje de olijfolie met citroensap mengen en met zout en peper op smaak brengen. Eventueel met een beetje honing zoeten, maar let op dat de bietjes ook zoet van smaak zijn.
Bestrooi met wat verse muntblaadjes. En als optie met knoflook bestrooien, omdat knoflook zo gezond is, je immuunsysteem enorm ondersteunt.
Je kunt ook kant en klare bietjes gebruiken, maar die zijn een stuk minder lekker en bevatten veel minder voedingsstoffen dan de verse.
Tip: Vervang de pijnboompitjes door zonnebloempitjes of pompoenpitjes of maak een eigen combinatie.
Bron: http://www.praktijkzeon.nl/gezondheid/recepten/
Eet smakelijk! |
|