Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Rookvlees met gemberroomvulling.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Rookvlees met gemberroomvulling.



Ingrediënten voor ca. 15 stuks:

100 gram heel dun gesneden rookvlees;
1 pakje Monchou roomkaas;
2 el room;
2 el gehakte gember;
2 el mangochutney;
1 tl gelatinepoeder à 5 ml of 2 blaadjes bladgelatine;
2 el medium sherry;
peper/zout/worcestersaus.

Bereiding:

Week de gelatinepoeder ca. 5 minuten in de sherry (bij gebruik van bladgelatine eerst blaadjes weken in koud water, zodra ze soepel zijn oplossen in hete sherry). Verhit de sherry in de magnetron of pannetje, los de gelatine hierin op. Laat even afkoelen.

Roer intussen de Monchou met een garde los met de room. Roer de gember en chutney erdoor. Klop met de garde het lauwwarme gelatine/sherrymengsel door de room en breng op smaak met beetje peper, voeg zout en paar druppels worcestersaus toe. Zet even weg in de koelkast of plaats even in een bak koud water.
Leg een stuk plasticfolie op de aanrecht. Spreid hierover de plakjes rookvlees en schep de stevige roomkaas vooraan op de plakjes. Rol voorzichtig op, haal de plasticfolie eerst een stukje los, anders rol je deze mee! Leg in de koelkast en laat verder ca. 1,5 uur opstijven. Snijd met een scherp mes in plakken.

Bron: http://irenekookt.blogspot.nl/


Laatst aangepast door love- to-cook op do 03 dec 2015 14:54, in totaal 7 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 03 nov 2014 14:40    
Vrouw Weeggegevens   Jeanette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-5-2008
Berichten: 5640
Dieet: "the no diet project"


  Reageer met quote
Dit noem ik nog eens haute cuisine smullen

Ik ga hem bij mijn kerst recepten opslaan. Dank voor het delen!

Ik was nieuwsgierig dus heb alles even op de site van het voedingscentrum uit laten rekenen.

kcal / koolh
100 gram heel dun gesneden rookvlees; 108 / 0.5
1 pakje Monchou roomkaas; (100 gram) 322 / 1
2 el room; (20 gram) 68 / 0.6
2 el gehakte gember; stukje van 45 gram 36 / 7.2
2 el mangochutney; 40 gram 86 / 20.8
2 blaadjes bladgelatine; 14 / 0
2 el medium sherry; 33 / 1
peper/zout/worcestersaus.
totaal 667 / 31.1
per stuk (als je er 15 uithaalt) 44.5 / 2.07

Jij hebt een goede smaak! Ik zat al naar al de door jou geplaatste recepten te kijken, maar ben gestopt. Ik heb zo'n moeilijke dag vandaag..... door te lezen in jouw lekkernijen krijg ik het nog moeilijker Lachen

Die saucijzenbroodjes (met die tip over de chorizokruiden!!!) helemaal top! Ik hou me aanbevolen hoor.

_________________
Het beste dieet is het dieet dat je kunt volhouden


Laatst aangepast door Jeanette op za 15 nov 2014 17:19, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 15 nov 2014 16:58    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1