love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gemarineerde kalfsvleessalade.
]
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gr kalfshaas;
2 kleine sjalotjes;
1 teentje knoflook;
Chilipeper;
60 gr noten (naar keuze);
2 eetlepels sojasaus;
1 eetlepel sesamolie;
1 eetlepel azijn;
8 blaadjes lollo verde;
4 eieren;
4 plakjes rauwe ham;
zout en peper uit de molen.
Bereiding:
Pel en hak de sjalotjes en het knoflook ragfijn. Verwijder de pitten uit het pepertje en snijd het ragfijn. Bak in een droge pan de noten goudbruin en hak ze daarna fijn.
Snijd de kalfshaas in zeer dunne plakjes (dit gaat makkelijker als je vlees 1 uur van te voren in de vriezer leggen). Maak een marinade van de fijngehakte sjalotjes, knoflook, sojasaus, het pepertje, de noten, sesamolie, versgemalen peper en zout. Vermeng de marinade met de plakjes vlees en laat dit ± 1 uur in de koelkast intrekken.
Was en droog de sla. Breng water met azijn aan de kook en pocheer hierin de eieren in 4 minuten. Rangschik de sla en het gemarineerde kalfsvlees op koude borden. Leg de pocheerde eieren op het kalfsvlees. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes en rangschik deze op de eieren.
Voedingswaarde per persoon:
Energie (kcal) 280;
Eiwit (gram) 24;
Vet (gram) 17;
Verzadigd vet (gram) 4;
Koolhydraten (gram) 7;
Vezels (gram) 1,5.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.vlees.nl/ |
|