love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Forel met garnalen/champignonsaus.
Ingrediënten voor 4 porties:
forellen 4;
champignons 250 gram;
Hollandse garnalen 100 gram;
slagroom 200 ml;
versgemalen peper en zout;
beetje citroensap en/of witte wijn;
peterselie om te garneren;
boter om in te bakken.
Bereiding:
Bestrooi de schoongemaakte en afgedroogde forellen van buiten en binnen met peper en zout en bak ze gedurende 4 à 5 minuten in de hete boter. Zorg dat de boter niet verbrand. Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg de gebakken forellen in een (warme) vuurvaste schaal en zet deze zolang in een lauwe oven. Bak de champignons in het achtergebleven braadvet. Giet na 3 minuten de room erbij en breng het tegen de kook aan, laat pruttelen tot de saus enigszins dik begint te worden. Laat de garnalen nog een minuutje in de saus meewarmen. Corrigeer de saus met peper, zout, citroensap en witte wijn. Giet de saus over de forellen en garneer mer peterselie.
Koolhydraten per portie: ongeveer 1 gram.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/ |
|