love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Bloemkoolsoep à la Jamie.
Ingrediënten voor een flinke pan soep:
1 bloemkool;
2 wortels;
2 stengels bleekselderij;
2 uien;
2 teentjes knoflook;
200 gram geraspte (oude) kaas;
8 plakjes ontbijtspek;
2 bouillonblokjes;
1 theelepel mosterdpoeder of mosterdzaadjes;
2 el olijfolie;
zout, peper en nootmuskaat.
Bereiding:
Snijd de bloemkool in plakken, verwijder de harde stukken.
Snijd de wortel, bleekselderij en ui in stukken en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een flinke pan, voeg de groente toe, roer even door en laat de groente in circa 10 minuten al wat zachter worden.
Voeg 1,8 liter water toe aan de groente, verkruimel de bouillonblokjes er over en laat het geheel nog 10 à 15 minuten zachtjes doorkoken.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
Breng de soep op smaak met de mosterdzaadjes, peper en zout.
Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer de soep in kommen en strooi er als laatste wat nootmuskaat over.
Het ontbijtspek is mijn eigen toevoeging aan het recept, geeft de soep net even een extra "bite" vind ik. Zonder het spek is het uiteraard een lekkere vegetarische soep.
Ik verbaasde mij eerst over de verhouding tussen het water (1,8 liter) en de 2 bouillonblokjes. Normaal gesproken maak je een halve liter bouillon per blokje. Ik heb het recept wel gewoon zo gevolgd en de smaak was sterk genoeg, door de toevoeging van de kaas wordt het geheel natuurlijk ook zouter.
🍴Eet smakelijk🍴
Bron: http://www.appelsenbietjes.nl/ |
|