love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Sakshouka met bloemkoolrijst.
Voor vandaag heb ik shakshouka voor jullie. Dit zijn eieren gepocheerd in een tomaten saus. Normaal wordt hier brood bij gegeten, maar omdat wij koolhydraat arm eten heb ik er bloemkool rijst bij gemaakt.
Ingrediënten:
1 ui;
1 rode paprika;
1 teen knoflook;
1 tl olijf olie;
2 blikken tomaten blokjes of 8 rijpe tomaten;
2 el tomaten puree;
1 tl Chilipoeder;
1 tl komijn;
1 tl paprika poeder;
1 tl cayenne peper (laat dit weg als je niet van pittig eten houdt);
zout en peper naar smaak;
4 eieren;
1 bosje peterselie (optioneel).
Bereiding:
Snijd de ui en paprika in blokjes en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Pak een koekenpan en verwarm de olie op middelhoog vuur.
Doe de ui in de pan en fruit deze gedurende 2 à 3 minuten.
Voeg nu de knoflook en paprika toe en laat het geheel nog 5 à 7 minuten op middelhoog vuur zacht worden.
Voeg nu de tomaten blokjes en tomaten puree toe en roer alles goed door.
Voeg nu alle kruiden toe en roer het goed door.
Laat het nu 5 à 7 minuten sudderen tot de saus dikker begint te worden.
Proef nu de saus en voeg cayenne, zout of peper naar smaak toe.
Als het op de gewenste smaak is, kan je de eieren toevoegen.
Breek de eieren voorzichtig bovenop de saus en zorg ervoor dat ze voldoende uit elkaar gespreid zijn.
Bedek de pan nu en laat het geheel 10 tot 15 minuten op laag vuur sudderen.
Hak de peterselie grof en strooi het over de shakshouka.
Per portie shakshouka: ± 150 kcal, 13 gram koolhydraten, 10 gram eiwitten, 7 gram vet en 3 gram vezels.
https://www.weegclub.nl/forum/bloemkoolrijst-handig-bij-veel-recepten-t51063.html
Eet smakelijk.
Bron: http://gezonddineren.nl/ |
|