love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Auberginelasagne met spinazie en ricotta.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
3 aubergines;
300 gr spinazie;
2 blikken gepelde tomaten à 400 gr;
250 gr ricotta;
stukje Parmezaanse kaas;
2 teentjes knoflook, fijn gehakt;
bakje basilicum, 15 gr;
scheutje balsamicoazijn;
olijfolie;
zeezout;
peper.
Bereiding:
Snijd de aubergines in plakken, bestrooi met zout en laat ongeveer 30 minuten uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en stoof hierin de spinazie tot deze geslonken is. Schep de spinazie over in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg de knoflook toe en fruit even aan. Voeg de gepelde tomaten toe en een scheutje balsamicoazijn. Houd wat mooie blaadjes basilicum achter, scheur de rest en voeg toe aan de saus. Laat de saus op laag vuur inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Dep de plakken aubergine droog en besprenkel met olijfolie. Grill de plakken op hoog vuur in een grillpan gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem een ovenschaal en schep hierin een laagje tomatensaus. Leg hierop de plakken gegrilde aubergine, verdeel hierover een beetje spinazie en dan een laag ricotta. Bouw zo verder laagjes op, eindig met wat tomatensaus. Schaaf met een kaasschaaf krullen Parmezaanse kaas en bestrooi hier de lasagne mee.
Zet de lasagne voor ongeveer 15 à 20 minuten in de oven tot dat kaas gesmolten is.
Haal de lasagne uit de oven en bestrooi met nog wat gescheurde blaadjes basilicum.
Geniet ervan.
Bron: http://mijn-kookavonturen.blogspot.nl/ |
|