Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gegrilde gamba's met Mexicaanse saus. BBQ.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gegrilde gamba's met Mexicaanse saus. BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gr gamba's (11 à 15 stuks), gepeld en volledig schoongemaakt;
grof zout.

Saus:

12 tomatillo's (Mexicaanse aardkers), gepeld en schoongemaakt;
1 rijpe avocado, in fijne blokjes gesneden;
1 stevige tomaat, in kleine blokjes gesneden;
4 el fijn gehakte witte ui;
2 el fijn gesneden verse koriander;
1 tl gehakte Spaanse peper;
½ tl fijn gehakte knoflook;
¼ tl grof zout;
¼ tl vers gemalen zwarte peper;
extra vergine olijfolie;
vers gemalen zwarte peper;
paprikapoeder.

Bereiding:

Gril de tomatillo's op de directe grillmethode (230°C à 285°C) 4 tot 6 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze geregeld om tot ze overal mooi geroosterd zijn en beginnen te smelten. Doe de tomatillo's in een keukenmachine en mix tot een smeuïg mengsel. Giet het mengsel in een kom. Voeg de andere ingrediënten voor de "salsa" toe en roer krachtig om.
Bestrijk de gamba's lichtjes met wat olie. Bestrooi met paprikapoeder en kruid naar eigen smaak verder met zout en peper. Gril de gamba's op de directe grillmethode gedurende 2 tot 4 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze daarbij één keer om, tot ze stevig aanvoelen en ondoorzichtig worden in het midden.

Serveer warm met de Mexicaanse saus.

Bron: http://nl.weberstephen.be/


P.S. Tomatillo is gerelateerd aan de tomaat en is inheems in Mexico en Midden-Amerika. Het fruit lijkt op een kleine onrijpe tomaat en is meestal groen of geel. De gele kleur geeft rijpheid aan, maar de tomatillos worden meestal gebruikt wanneer ze nog steeds groen zijn. De vrucht is bedekt met een lampionvormig dun schilletje. Vruchtvlees van de tomatillo is vol met kleine zaden en heeft een zoet/zure smaak.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 01 aug 2015 17:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1