love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gegrilde gamba's met Mexicaanse saus. BBQ.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gr gamba's (11 à 15 stuks), gepeld en volledig schoongemaakt;
grof zout.
Saus:
12 tomatillo's (Mexicaanse aardkers), gepeld en schoongemaakt;
1 rijpe avocado, in fijne blokjes gesneden;
1 stevige tomaat, in kleine blokjes gesneden;
4 el fijn gehakte witte ui;
2 el fijn gesneden verse koriander;
1 tl gehakte Spaanse peper;
½ tl fijn gehakte knoflook;
¼ tl grof zout;
¼ tl vers gemalen zwarte peper;
extra vergine olijfolie;
vers gemalen zwarte peper;
paprikapoeder.
Bereiding:
Gril de tomatillo's op de directe grillmethode (230°C à 285°C) 4 tot 6 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze geregeld om tot ze overal mooi geroosterd zijn en beginnen te smelten. Doe de tomatillo's in een keukenmachine en mix tot een smeuïg mengsel. Giet het mengsel in een kom. Voeg de andere ingrediënten voor de "salsa" toe en roer krachtig om.
Bestrijk de gamba's lichtjes met wat olie. Bestrooi met paprikapoeder en kruid naar eigen smaak verder met zout en peper. Gril de gamba's op de directe grillmethode gedurende 2 tot 4 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze daarbij één keer om, tot ze stevig aanvoelen en ondoorzichtig worden in het midden.
Serveer warm met de Mexicaanse saus.
Bron: http://nl.weberstephen.be/
P.S. Tomatillo is gerelateerd aan de tomaat en is inheems in Mexico en Midden-Amerika. Het fruit lijkt op een kleine onrijpe tomaat en is meestal groen of geel. De gele kleur geeft rijpheid aan, maar de tomatillos worden meestal gebruikt wanneer ze nog steeds groen zijn. De vrucht is bedekt met een lampionvormig dun schilletje. Vruchtvlees van de tomatillo is vol met kleine zaden en heeft een zoet/zure smaak. |
|