love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Moussaka van Donna Hay.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr lamsgehakt;
8 grote plakken aubergine (2 tot 3 st);
2 kleine courgettes;
2 teentjes knoflook;
150 gr feta;
250 gram ricotta;
100 gram geraspte mozzarella;
70 gr broodkruim van koolhydraatarme boterhammen;
2 el oregano;
peper en zout;
olijfolie.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg 4 van de plakken aubergine in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Doe het gehakt in een kom.
Rasp de courgettes, knijp het vocht eruit en voeg dit bij het gehakt.
Hak de knoflook fijn en verkruimel de feta. Voeg dit samen met 1 el oregano, de broodkruim en wat peper en zout bij het gehakt. Meng het door elkaar.
Verdeel het gehakt over de plakken aubergine en druk ze iets aan.
Leg de andere plakken aubergine erop. Sprenkel hier een klein beetje olijfolie overheen.
Verdeel de ricotta en mozzarella nu over de bovenste helft.
Garneer met wat oregano.
Bak de moussaka in 50 minuten af in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als het gehakt gaar is en de kaas goudbruin van kleur is.
Bron: http://uitpaulineskeuken.nl |
|