love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Batinjaan. Auberginesalade.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote of 2 kleinere aubergines;
scheut olijfolie;
1 ui, fijn gesneden;
4 el citroensap;
3 tenen knoflook, fijn gesneden of 1 tl knoflookpoeder;
vers gemalen witte peper en zout naar smaak.
Bereiding:
Schil de aubergines en snijd ze in kleinere stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de stukken aubergine tot deze zacht zijn. Voeg eventueel extra olie toe. Wanneer alle olie door de aubergine wordt geabsorbeerd. Doe de stukken aubergine in een schaal en prak of stamp ze tot een dikke puree.
Voeg de overige ingrediënten toe. Breng de salade eventueel op smaak met extra citroensap, peper en zout. Laat de batinjaan goed afkoelen in de koelkast.
Garneer met een takje peterselie. Serveer als bijgerecht of als voorgerecht met plakjes tomaat en zwarte olijven.
Bron: http://www.kruidenthuis.nl/ |
|