Ingrediënten:
6 dl. slagroom
1/8 dl. slagroom,stijfgeklopt
1/2 vanillestokje,opengesneden.
7 blaadjes gelatine, kleurloos
5 ml. zoetstof
4 eetlepels zeer sterke caffeinevrije koffie
Bereiding:
Breng de slagroom aan de kook en voeg het vanille stokje toe.
Laat dit zachtjes net NIET koken, 15 min.trekken en zeef het door een doek
Week de gelatine ondertussen in ruim koud water.
Knijp dan de gelatinebladen uit en los ze al roerend op in de warme slagroom.
Voeg de koffie en de zoetstof toe.
Goed doorroeren en laten staan tot ze goed lobbig wordt.
Spatel dan de geklopte slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen.
Doe de pudding over in een met koud water omgespoelde vorm en laat deze dan in de koelkast opstijven en koud worden.
Na twee uur kan de pudding dan gestort worden.
Dompel de bodem van de puddingvorm even in heet water en dan laat de pudding makkelijker los uit de vorm.
Je kan de pudding eventueel garneren met een toefje slagroom en eventueel een stukje suikervrije chocola of een cacaoboon (>70% chocola) opleggen. _________________ ik doe South Beach[tab:a1a792f616]
Start 26.7.04 : 94[tab:a1a792f616]start offensief: 83.2[tab:a1a792f616]Huidig gewicht: 78.1 [tab:a1a792f616]sint/piet streef: 76 [tab:a1a792f616] streef 68
|