love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Andijvie stamppot.
Ingrediënten voor 2 personen:
½ kleine bloemkool;
300 gram gehakt;
300 gram andijvie;
½ ui;
2 plakjes bacon;
Parmezaanse kaas;
nootmuskaat;
bouillonblokje;
1 tl boter;
sambal;
mosterd;
Kikkoman sojasaus;
peper;
Chilipoeder.
Bereiding:
Kook een ruime hoeveelheid aan water in een hoge pan.
Snijd de bloemkool in roosjes en doe de bloemkool in de pan met kokend water samen met een groentebouillonblokje.
Kruid het gehakt voor de gehaktballen met de sambal, mosterd, Kikkoman, peper en Chilipoeder naar smaak en maak er gehaktballen van.
Verwarm boter in een pan en voeg de gehaktballen toe.
Als de gehaktballen dichtgeschroeid zijn, giet je er een beetje water bij en zet je een deksel op de pan op een laag vuurtje.
Laat de gehaktballen door pruttelen voor ongeveer 20 minuten (schep af en toe was jus over de ballen).
Als de bloemkool zacht is, (prik er even in met een vork) kan de andijvie er bovenop.
Kook de andijvie mee voor 5 minuten, haal het pannetje van het vuur en giet het water uit de pan of gebruik een vergiet (er komt veel water vrij dus herhaal dit tot er geen water meer uit komt).
Stamp nu de bloemkool en andijvie en voeg er een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas bij, de boter, nootmuskaat en peper.
Bak de ui en bacon als laatste.
(als de jus te waterig is, kun je het binden door arrowroot of een andere vervanger toe te voegen, je kunt er ook een stukje bouillonblokje bij doen voor extra smaak)
Nu kun je een heerlijk bordje opmaken met andijviestamppot, gehaktbal, jus en een toefje ui met bacon!
10 koolhydraten per persoon.
Bron: http://oanhskitchen.nl/
|
|