love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Rode curry met bloemkoolrijst.
Ingrediënten voor 2 personen:
¾ kleine bloemkool;
1 kipfilet;
2 kippenvleugels (of gewoon 2 kipfilets);
100 ml kokosmelk;
1 afgestreken el tomatenpuree;
2 flinke el rode curry saus;
1 blokje gember (1cm bij 1 cm);
½ ui;
2 teentjes knoflook;
1 takje citroengras;
1 laurierblad;
1 kaneelstokje;
1 el kokosolie;
snufje peper;
snufje komijnzaad;
(citroenschil, optioneel);
verse koriander;
(Griekse yoghurt of crème fraîche, optioneel).
Bereiding:
Snijd de kipfilet en de ui in blokjes en plet de knoflook.
Verwarm een pan met de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de kip (filet en kippenvleugels) bij de uien en bak dit voor een paar minuten.
Doe dan de gember, citroengras (leg een knoop in de stengel), laurier, kaneel en de rest van de kruiden bij de kip en bak dit weer voor ongeveer 3 minuten.
Voeg dan de tomatenpuree toe met de rode curry saus en meng alles goed samen.
Giet de kokosmelk bij het geheel en breng het aan de kook.
Laat het dan pruttelen op een laag vuurtje voor ongeveer 30 minuten.
Je kunt in de laatste minuten wat citroenschil over het geheel raspen.
Ondertussen rasp je de bloemkool fijn en bak je dit kort, dit is de rijst.
Als de smaken goed zijn ingetrokken, kun je eventueel wat peper en zout toevoegen als je dat lekker vindt.
Maar tot slot je bord op met wat bloemkool rijst en curry en maak het af met een toefje koriander.
Je zou een beetje Griekse yoghurt of crème fraîche kunnen toevoegen.
9.5 koolhydraten per portie.
Bron: http://oanhskitchen.nl/
|
|