Auteur |
Bericht |
schanulleke Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 24-8-2004 Berichten: 63
Woonplaats: rotterdam
|
|
tussen mijn oude montignac recepten geneusd en volgens mij is deze ook lowcarb:
Ingredi?«nten
1 grote ui,
1 bol look,
4 grote aubergines , of 6 kleine ,
2 courgettes ,
1/2 kg kalfsgehakt ,
1/2 liter tomatenpuree (gezeefd) ,
6 hele eieren,
1/2 potje room,
250gr gemalen oude kaas, mag ook Emmental zijn ,
2 bolletjes Mozzarella of Emmental,
zout,
cayennepeper,
gewone peper,
1 theelepel kaneel ,
potje oregano (gedroogd) ,
olijfolie.
De ui in stukjes snijden , niet te grof, en op een zacht vuur kleuren. Gehakt rul bakken. Samen met de ui in een pan op een zacht vuur zetten en de tomatenpuree er bij voegen. Beetje zout, wat cayenneper,( niet te veel, mag NIET pikant worden)de kaneel en een soeplepel oregano toevoegen. Het bolletje look uitpellen en AL de teentjes bij het gehaktmengsel voegen. Het geheel zeer zachtjes laten inkoken tot het vocht bijna geheel verdampt is. Ondertussen de aubergines voorbereiden; steeltjes er afsnijden, overlangs in 4 snijden en vervolgens in blokjes. 10 minuten in ruim koud en zout water zetten. Aubergine bevat een stof die bitter maakt, water met zout trekt die stof eruit. Na +/- 10 minuten laten uitlekken en droogdeppen , met ruim olijfolie zachtjes bruin laten bakken. De auberginestukjes moeten zacht en lichtjes bruin zijn. Apart houden. De courgettes in stukjes snijden en bakken, vervolgens onder de aubergines mengen. Als het gehaktmengsel klaar is het op de bodem van de ovenschaal leggen, beetje aandrukken en een deel gemalen kaas over strooien. De zes eieren stevig loskloppen en de room er onder kloppen met een beetje zout en gewone peper. De helft van het eimengsel over het gehakt gieten. Aubergine en courgettes er over verdelen , flink wat oregano over strooien en vervolgen de rest van de gemalen kaas. De rest van het eimengsel er over. De mozzarella in schijfjes snijden en er bovenop leggen (of wat gemalen kaas)en nog flink wat oregano over strooien. De schotel ongeveer 20 minuten in de microgolfoven op 750 W. Het ei moet gestold zijn. In de gewone oven ongeveer 1 uur op 200 graden. _________________ ik doe South Beach[tab:a1a792f616]
Start 26.7.04 : 94[tab:a1a792f616]start offensief: 83.2[tab:a1a792f616]Huidig gewicht: 78.1 [tab:a1a792f616]sint/piet streef: 76 [tab:a1a792f616] streef 68
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 21 sep 2004 21:47 |
|
|
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Lijkt me heerlijk maak zelf ook zoiets maar dan op de tasts |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 22 sep 2004 0:09 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Ik mag dan ines dagboekje niet vinden, jij leeft gewoon al uren verder volgens je klokje, :wink: :wink: :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 22 sep 2004 13:17 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Mixer schreef: | Ik mag dan ines dagboekje niet vinden, jij leeft gewoon al uren verder volgens je klokje, :wink: :wink: :wink: |
Nee hoor was vanacht nog op !!! :wink: dus uren eerder |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 22 sep 2004 13:43 |
|
|
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
O ja natuurlijk....ik word nog gekwalificeerd |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 22 sep 2004 18:15 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Je bent ook zo'n lekker ding Wil |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 22 sep 2004 19:46 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 23 sep 2004 11:15 |
|
|
Emy Ervaringsdeskundige Lowcarb
Geregistreerd op: 28-11-2010 Berichten: 4374 Dieet: Lowcarb Woonplaats: Noorwegen
|
|
Ik heb ook moussaka gemaakt, net ietsje anders.
2 aubergines, geschild en in dunne plakken, met zout bestrooid, half uurtje laten liggen, afgedroogd met keukenpapier. Daarna met een beetje olie in de pan aan beide kanten gebruint. Opzij gelegd.
In een pan een klein uitje gebakken, met 2 teentjes knoflook, en 500 gram lamsgehakt.
Blik tomaten erbij.
Kruiden, beetje oregano en een halve theelepel kaneel en beetje paprika.
ondertussen in een bakje 4 eieren gemixt met ca 25 gram parmesaan, en 80 gram fetakaas en een scheut slagroom.
In de ovenschaal, eerst helft gehakt, bestrooid met wat parmesaansekaas, dan de helft van de aubergine er in plakken op, dan de tweede helft gehakt, parmesaan en aubergine en dan de kaassaus.
40 minuten in de oven op 200 graden.
ca 4 porties, 695 kcal en 7,3 kh per portie. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 07 aug 2012 6:42 |
|
|
|
|