Kwarktaart (4 porties)
Ingrediënten:
Kwark 200 gram
Natrena vloeibaar gelijk aan 60 gram suiker
Citroensap ½ eetlepel
Slagroom 200 ml
Gelatine blaadjes wit 6
Water
Springvorm of puddingvorm( bv. Tupperware)
Bereiding:
Laat de kwark op kamertemperatuur komen. Bedek de bakvorm met bakpapier, of vet hem licht in met een beetje olie. Bij gebruik van Tupperware puddingvorm alleen spoelen met koud water. Laat de gelatine weken in koud water. Klop de de kwark tot gladde pasta in een schaal. Voeg zoetstof, citroensap en slagroom en de uitgeknepen gelatine één voor één toe en roer het na elke toevoeging goed door. Laat het mengsel op een laag vuurtje goed samen smelten, en blijf steeds roeren totdat de gelatine goed opgelost is. Giet dan het kwarkmengsel in de bakvorm en laat het minstens een paar uur opstijven.
Aantal koolhydraten per portie: 3 gram
Recept van Susanne _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|