love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gemarineerde rollade met cranberrysaus. Fase 2, Dr. Frank.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 teentjes knoflook, geperst;
4 eetlepels olijfolie;
1 varkensfiletrollade (ca. 750 gram);
3 laurierblaadjes;
enkele takjes tijm;
50 ml ongezoete cranberry sap;
1 zakje verse cranberry??s (340 gram).
Extra:
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet;
aluminiumfolie.
Bereiding:
Roer de knoflook door 2 eetlepels olie en smeer de rollade in met knoflookolie. Snijd met een scherp mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
In pan de ongezoete cranberry sap met 50 ml water aan de kook brengen en 2 minuten zachtjes doorkoken. Cranberry??s toevoegen en op laag vuur verwarmen, tot bessen beginnen te knappen. Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 200°C. In braadpan rest van olie verhitten en rollade rondom bruin aanbraden. Uit pan nemen en in braadslee of ovenschaal leggen. In oven nog ca. 35 à 40 minuten braden tot vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt om de kerntemperatuur te meten: bij 70°C is de rollade goed). Rollade uit oven nemen, in aluminiumfolie wikkelen en 10 min. laten rusten.
Intussen cranberrysaus in pannetje zachtjes opwarmen. Rollade bestrooien met zout en peper naar smaak en aan tafel in plakken snijden, laurierbladeren en takjes tijm verwijderen. Saus erbij serveren.
Tip:
Serveer bij deze rollade sperziebonen met hazelnootdressing.
https://www.weegclub.nl/forum/sperziebonen-met-hazelnootdressing-kerstmis-t52327.html
Bron: https://kerstrecepten.net/
|
|