love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Tonijnburgertjes met knoflookdip.
Ingrediënten:
1 blikje tonijn 100 gr uitgelekt;
1 M eieren;
1 theelepel bieslook vers of gedroogd;
½ theelepeltje paprikapoeder (gerookt);
peper en zout;
1 flinke eetlepel geraspte kaas, zelf geraspt.
Knoflookdip:
3 theelepels Griekse yoghurt;
1 theelepel mayonaise (Excellent AH);
naar smaak knoflook vers of poeder;
2 theelepels peterselie, vers of gedroogd;
snufje selderijzout.
Bereiding:
Knijp het overtollig vocht uit de tonijn, je houdt ongeveer 100 gram over. Meng alles goed door elkaar en schep een hoopje in een pan met boter of olie. Vorm er een rond burgertje van met een diameter van ca. 6 à 7 cm. Maak zo 8 burgertjes als je het als lunch of voorgerecht wilt eten. Maak 16 kleinere als je ze als borrelhapje serveert.
Bak de tonijnburgertjes in zo'n 5 minuten aan beide zijden mooi goudgeel op middelhoog vuur. Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflookdip door elkaar.
Serveer als lunch of voorgerecht 4 tonijnburgertjes op een bordje met wat sla. Of als borrelhapje met de knoflookdip er apart bij.
Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
|
|