Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Viscake.
Als je de cake maakt als hoofdgerecht kan je deze bijvoorbeeld serveren op een bedje van spinazie met daarnaast een knolselderijpuree en een mix van gebakken paddenstoelen.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
250 gram wilde zalm;
350 gram kabeljauw (of andere witvis);
1 knolselderij;
4 eieren;
1 eetlepel citroensap;
2 teentjes knoflook;
4 eetlepels olijfolie;
2 theelepels fijn zeezout;
vers gemalen zwarte peper naar smaak;
1 theelepel paprikapoeder;
1 mespunt cayennepeper;
100 gram (Hollandse) garnalen;
1 kop fijn gesneden bieslook.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Gebruik een cakevorm met een inhoud van 2 liter. Vet de vorm goed in met olijfolie.
Schil de knolselderij, snijd deze in kleine stukjes en kook in 8 minuten gaar.
Laat de knolselderij in een vergiet goed uitlekken en laat deze even afkoelen.
Dep de vis met een keukenpapiertje goed droog.
Doe de zalm, kabeljauw, eieren, citroensap, knoflook, knolselderij, olijfolie, zeezout, paprikapoeder en cayennepeper in een keukenmachine en maal er verse zwarte peper naar smaak boven. Mix het geheel tot een luchtig ??beslag??.
Roer met een spatel de garnalen en bieslook door het beslag en schep het geheel in de cakevorm.
Bak de cake in 40 minuten gaar.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
|
|