love to cook Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 119 Dieet: Gezond eten
|
|
Kaneelcake (glutenvrij).
Ingrediënten:
200 gram amandelmeel;
100 gram palmsuiker;
1 eetlepel kaneel;
50 gram biologische roomboter/kokosolie;
4 eieren;
50 ml slagroom/kokosmelk/crème fraîche;
snufje Keltisch zeezout;
1 flinke theelepel baking soda;
kneepje citroen/theelepel honing.
Bereiding:
1Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik in met roomboter (mijn afmeting is: 21 x 11 cm).
Meng de amandelmeel, palmsuiker, kaneel, zout en baking soda in een kom door elkaar.
Mix in een aparte kom de eieren, roomboter, slagroom en citroen.
Voeg dan het amandelmeel mengsel toe aan de eieren en mix het kort door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm.
Bak de cake ca. 45 minuten in de oven. Om te controleren of de cake gaar is kun je er een satéstokje in steken, als er geen plakkerige resten meer aanzitten is de cake gaar.
Stort de cake na 2 minuten uit het cakeblik en laat het geheel afkoelen.
Eet smakelijk!
Bron: http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/ |
|