Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Scotch Eggs

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love to cook
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 119
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Scotch Eggs. Een gemakkelijk recept, van tevoren klaar te maken.


Ingrediënten voor 6 porties:

6 eieren, liefst biologisch;
600 gram goeie kwaliteit gehakt;
2 el kruidenmengsel naar keuze, bijvoorbeeld Tex Mex of Kofta;
Zeezout en peper naar smaak.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de eieren in een pan met water en breng dit aan de kook.
Zodra het water kookt, draai je het vuur uit en laat je de eieren 10 à12 min. in het hete water zitten.
Haal de eieren uit het water en spoel ze af met koud water.
Pel de eieren zodra ze voldoende afgekoeld zijn.
Meng het gehakt met de kruiden en eventueel wat extra zout en peper in een kom goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in zes gelijke delen.
Neem een gehaktbal en druk deze plat tot ongeveer 1,5 cm dikte.
Vouw het gehakt om een gekookt ei en druk het dicht zodat het ei volledig omvat wordt door het gehakt.
Plaats de Scotch Egg op een bakplaat met bakpapier en herhaal dit proces met de overige vijf eieren.
Bak de eieren in 30 minuten gaar.

Serveer met wat zelfgemaakte tomatenketchup en augurken.

Deze Scotch Eggs zijn ook erg lekker koud. Je kan ze dus meegeven als lunch buiten de deur!

Eet smakelijk.

Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 23:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1