love to cook Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 119 Dieet: Gezond eten
|
|
Gepocheerde eieren van de Benedictines.
Ingrediënten:
7 eieren;
½ citroen;
4 deegbakjes;
125 gram boter;
1 dl azijn;
zout, peper;
2 schijven gekookte ham;
Bereiding:
Smelt de boter maar laat ze niet heet worden. Breek 3 eieren, scheid de witten van de dooiers en doe de dooiers met een eetlepel water in een pannetje. Verwarm dit au bain marie en klop de eidooiers onophoudelijk, totdat ze dik en crèmig worden. Haal dan de pan van het vuur en werk onder voortdurend kloppen de boter erdoor. Zout en peper erbij en het sap van de halve citroen. Snijd de ham in brunoise en leg deze op de bodem van de deegbakjes. Schuif deze in een oven van 200°C. om warm te worden. Bereid de overige eieren als in "Gepocheerde Eieren". Leg op elk bakje een ei, doe er wat saus over en serveer meteen.
Bron: http://www.culinairkookboek.nl/ |
|