Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Romige zuurkoolschotel met appel en kaneel.
Deze zuurkoolschotel is heel simpel om te bereiden en ik heb het nu al een paar keer gegeten. Zelfs koud is hij lekker, dus ook ideaal om mee te nemen als lunch.
Ingrediënten:
6 eieren (M);
1 appel;
200 ml kokosmelk;
4 eetlepels olijfolie;
1 theelepel fijn zeezout;
2 theelepels kaneel;
1 pak zuurkool (500 gram).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Breek de eieren boven een hoge mengkom.
Was de appel (niet schillen), verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Voeg de appel, kokosmelk, olijfolie, zout en kaneel toe aan de eieren en blend met een staafmixer tot een egaal beslag.
Knijp al het vocht uit de zuurkool en roer door het beslag.
Giet het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en verdeel alles gelijkmatig over de bodem.
Bak af in 35 à 40 minuten.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|