Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Hartige zalmcakejes met zoete aardappel
Ingrediënten voor +/- 20 stuks:
300 gram courgette;
1 theelepel fijn zeezout;
300 gram zoete aardappelen;
250 gram wilde zalm (filets);
1 citroen;
vers gemalen zwarte peper;
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden;
6 eieren;
3 eetlepels olijfolie.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rasp de courgette zeer fijn.
Voeg zout bij de courgette, roer goed door en laat 10 minuten staan. Zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette trekt.
Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook in 8 minuten gaar. Laat de zoete aardappel afkoelen.
Snijd de zalm in kleine stukjes en doe in een ruime pan.
Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap bij de zalm.
Laat de zalm zachtjes gaar koken in het citroensap en roer regelmatig. Gebruik een houten spatel en doe alsof je gehakt aan het rullen bent en maak er zo steeds kleinere stukjes van. Als de zalm gaar is en al het vocht verdampt haal je de pan van het gasfornuis.
Knijp het vocht uit de courgette en voeg de courgette bij de zalm.
Voeg peper naar smaak en Italiaanse kruiden toe.
Voeg eieren, olie en de zoete aardappel samen in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Dit kan ook met een staafmixer.
Voeg het eimengsel bij de zalm en roer alles goed door.
Vet een muffinplaat in en vul de vormpjes. Eventueel kan je ook papieren vormpjes gebruiken.
Bak de cakejes in 20 tot 25 minuten gaar. Bak daarna de rest van de cakejes (met een grote muffinplaat ben je natuurlijk sneller klaar). Als je de cakejes geheel laat afkoelen dan komen ze het beste uit de vorm.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|